Woensdagmiddag 20 april rond 13.30 uur… De spanning was te snijden in de fraaie (schaak)woning aan de Kline in Bitgum. De laatste ronde van de interne competitie stond op het programma en alles was nog mogelijk.

De kraker was de partij tussen regerend clubkampioen Hugo Sloterdijk en Jelmer Mollema, beide uit Bitgummole en beide uitkomend in de leeftijdscategorie 10-12 jaar. Jelmer stond bij het ingaan van deze ronde een half punt voor op Hugo en had dus aan remise genoeg… Het werd een superspannende pot waarin Hugo het hoofd koel hield en er uiteindelijk met de winst vandoor ging. Jelmer werd toch knap tweede, terwijl Elwin Fennema uit Bitgummole er met de derde prijs vandoor ging.

Iets minder spannend was het in de categorie 7-9 jarigen. Siedrick Tuinstra uit Bitgum was een paar ronden voor het einde al kampioen en won in de laatste ronde ook nog overtuigend van de uiteindelijke nummer 2, Wietse Mollema uit Bitgummole. Wietse had deze middag echter nog wel een barrage nodig tegen de 3e prijswinnaar, Jesse Tjibbe Atsma, die pas dit seizoen is begonnen met schaken en dus nu al een mooie prijs in de wacht sleepte.

Een mooi schaakseizoen kon worden afgesloten met een potje doorgeefschaak. De groep bestaat momenteel uit tien kinderen, het aantal dat we aan het begin van het seizoen hebben ingesteld als maximum. De kinderen (en ook de leiders) hebben veel geleerd en gaan qua schaakresultaten met sprongen vooruit. We hopen, dat de zomerperiode wordt gebruikt om veel potjes te schaken met vriendjes, familie of campinggasten. Ook voor deze sport geldt; hoe vaker je het doet…

In september beginnen we dan weer aan het nieuwe seizoen en dan zullen ook de prijzen worden uitgereikt aan de diverse winnaars. Een speciaal woord van dank is hierbij op zijn plaats voor de van Aismastichting, die ervoor heeft gezorgd dat we de komende jaren prijsjes kunnen aanschaffen voor de competitie.

Tot slot de complete eindstand van de interne competitie;

1. Hugo Sloterdijk, Bitgummole 12,5 punt (Clubkampioen)

2. Jelmer Mollema, Bitgummole 12,0 (2e prijs 10-12 jarigen)

3. Elwin Fennema, Bitgummole 11,5 (3e prijs 10-12 jarigen)

4. Siedrick Tuinstra, Bitgum 9,0 (1e prijs 7-9 jarigen)

5. Timon van Aalst, Bitgum 8,5

6. Sydo Visser, Bitgum 7,5

7. Anna van Houten, Sint Anne 4,5

8. Wietse Mollema, Bitgummole 4,0 (2e prijs 7-9 jarigen)

9. Jesse Tjibbe Atsma, Bitgum 4,0 (3e prijs 7-9 jarigen)

10. Brent van Houten, Sint Anne 0,0

Vanaf deze plek willen we iedereen een fantastische zomer wensen en hopen we jullie allemaal weer te mogen begroeten in september!

Groetnis út Bitgum,

Mark en Thys


Laatst aangepast (donderdag, 28 april 2016 18:00)