Fluit haalt uit!

 

 

Het 12e AchterTuinstraToernooi was in vele opzichten geslaagd; Het weer werkte goed mee (Oké, niet alle parasols waren tegen de straffe wind bestand, maar het bleef deze keer droog…), de stemming zat er vanaf de eerste zet prima in en het toernooi kende een historisch sterk deelnemersveld.

Dankzij de vele enthousiaste vrijwilligers had de organisatie vooraf de zaakjes goed voor elkaar en werd er weinig aan het toeval overgelaten. Na jaren van trouwe dienst was de oude, maar zeer betrouwbare DOS-versie van het Zwitsers er wel mee gestopt. Thys vond in de webmaster van de FSB echter een behulpzame persoon, die spontaan een hagelnieuw indelingsprogramma leverde.

Vanaf half één druppelden de deelnemers, 24 in totaal, binnen. Onder hen zelfs Jan H, die kampte met hevige naweeen van een niersteenaanval, ’s ochtends de huisarts nog bezocht, maar desondanks ook deze 12e keer niet wilde missen. Het toernooi kende verder een groot aantal ‘vaste gasten’ en een paar ‘nieuwelingen’, die zich meteen thuisvoelden bij dit unieke schaaktoernooi. Om even na enen werd het festijn geopend door de trotse toernooi-directeur en kon er worden gestart, nadat ook de laatste deelnemer (de bakker had zich verslapen) was gearriveerd.

Alle deelnemers hadden weer genoeg hapjes en drankjes meegebracht om de middag door te brengen. Sterker nog; als er tijdens het toernooi een grote wereldramp was uitgebroken en we met z’n allen noodgedwongen de schuilkelder van de riante Tuinstra-villa op hadden moeten zoeken, er zeker genoeg proviand voor een half jaar aanwezig was geweest!

 

Altijd weer een prachtig gezicht om te zien hoe de meest uiteenlopende etens- en drankwaren de revue passeren. Zonder hierbij iemand te kort willen doen noem ik;  “de kees van Kees”, “de mini-blikjes cola-light van Herman” en “het schroefdop-bier van Olaf”.

Ook de spontane inbreng van Mr. Aardappelbeurs, Thom, mag niet onvermeld blijven. Tijdens het ophalen van de benodigde schaakattributen, bood hij een krat bier aan ter sponsoring. Toch mooi, dat er bij een deelnemeraantal van 24 ook nog steeds 24 flesjes bier in een krat zitten!

Alles werd keurig uitgestald door de enthousiaste dames van de catering, zodat iedereen kon meegenieten van de diverse weldaden.

Na een erg gezellige, spannende en verrassende middag kon om even na vijven de balans worden opgemaakt. Deze ‘balans’ liet echter wat langer op zich wachten dan gebruikelijk, omdat middels een foutieve druk op het toetsenbord van de pc (ik zal de computer maar niet de schuld geven…), bijna alle ingevoerde gegevens verloren gingen. Gelukkig had de organisator ook alles nog uitgeprint (voorgevoel?) zodat, het met enig kunst- en vliegwerk én de hulp van whizzkid Jacob S, toch nog goed kwam.

 

De prijsuitreiking verliep bijna vlekkeloos en uiteindelijk gingen de terechte en hier en daar verrassende winnaars er blij en tevreden met de meer dan verdiende cadeaupasjes vandoor.

 

Na het toernooi reisde een opvallend groot gezelschap nog af naar Sint Anne om daar het net geopende etablissement van Paul te testen. Aangevuld met aanhang genoten de aanwezigen van de prachtige ambiance, heerlijke pannenkoeken, smaakvol ijs en elkaar. De kinderen waren niet weg te slaan bij de prominent aanwezige draaimolen. Kortom, voor elk wat wils.

 

Een geweldige dag was ten einde gekomen. Een dag, die ik zonder de tomeloze inzet van vele mensen niet had kunnen organiseren. Bij deze dan ook een speciaal woord van dank aan alle deelnemers, vrijwilligers, aanhang en andere hulptroepen! Ik hoop ook volgend jaar weer op jullie te mogen rekenen.

 

 

De volledige eindstand van het 12e AchterTuinstraToernooi (10-08-2013)

 

1.         Johnny Fluit                Sint Annaparochie      7,5 punt uit 9               (Toernooiwinnaar)

2.         Rienk Sijbesma          Minnertsga                 6,5                              (2e prijs groep A)

3.         Sikko Ros                   Sint Annaparochie      6,0                              (3e prijs groep A)

4.         Tjalling Wiersma         Sint Annaparochie      6,0

5.         Herman de Vries        Franeker                     6,0                              (1e prijs groep B)

6.         Abe D. Willemsma     Amsterdam                5,5

7.         Arjan Pragt                 Heerenveen               5,5

8.         Murk Viersma            Wommels                   5,5                              (2e prijs groep B)

9.         Erik Bosma                Minnertsga                 5,0

10.       Jacob Strikwerda       Amsterdam                5,0                              (3e prijs groep B)

11.       Jan Hibma jr.              Leeuwarden               4,5

12.       Thys Tuinstra             Bitgum                                    4,5

13.       Jan Kroon                   Garyp                         4,5

14.       Olaf Cliteur                 Zandvoort                   4,5

15.       Jos Boers                   Dokkum                     4,5

16.       Ferdi van Bavel          Heerenveen               4,0

17.       Kees van Straten       Vrouwenparochie       4,0                              (1e prijs groep C)

18.       Mark Kolthof              Sint Jacobiparochie   3,5                              (2e prijs groep C)

19.       Joop Claus                 Berltsum                     3,5                              (3e prijs groep C)

20.       Jaap Overeem           Stiens                         3,5

21.       Michiel v/d Woude     Oudebildtzijl                3,5

22.       Ruurd Stellingwerf     Minnertsga                 3,0

23.       Douwe Jan Kooistra   Bitgum                                    1,5

24.       Robert Dotinga           Joure                          0,5                              (Poedelprijs)

 

Groetnis út Bitgum fan T.T.

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst aangepast (zondag, 18 augustus 2013 09:23)