Afgelopen zaterdag togen maar liefst drie Laskerianen af naar Akkrum om aldaar mee te doen aan het eerste “Uitsmijtertje Kromme Knillis Schaaktoernooi”. Een bevriende denksporter had op persoonlijke noot 24 schakers uitgenodigd van alle niveaus en ‘soorten en maten’. Het leverde een kleurig gezelschap op uit alle hoeken van de provincie en zelfs daarbuiten.

In een supergezellige ambiance werkten Jan Hibma, Murk Viersma en Thys Tuinstra negen potjes af middels het tempo; ’15 minuten per persoon per partij’. Jan en Thys begonnen stroef tegen op papier wat ‘mindere goden’, Murk trok meteen fel uit de startblokken. Tegen het middaguur werd een ieder getrakteerd op een heerlijk gevulde uitsmijter van het huis.

Deze versnapering legde met name Thys geen windeieren, hij verloor na de break geen partij meer en won achtereenvolgens fraai van toernooifavoriet Hibma én de kersverse Friese jeugdkampioen Jan Bosma.

Uiteindelijk maakte Jan Hibma zijn favorietenrol waar en won het toernooi met 7 uit 9, Jan Bosma eindigde op stek 2 met eveneeens 7 punten. Thys volgde op slechts een half puntje op plaats 3, Murk nestelde zich uiteindelijk ook nog keurig in de top 5.

De zege leverde Jan een flinke droge worst op, gezien zijn succesvolle afslankactie niet echt een handige prijs, maar wel erg lekker…

Met dank aan de toernooiorganisatie, in het bijzonder ‘GJ’, voor de geweldige dag! Volgend jaar zijn we hopelijk weer van de partij.

Groetnis út Bitgum fan T.T.