Workum, zaterdag 26 januari 2013 - Na een ongemeen spannende strijd mocht een viertal van de schaakvereniging Emanuel Lasker uit Sint Jacobiparochie zich na 7 ronden Fries Kampioen Rapidschaken noemen.


 

 

Het kwartet bestaande uit Tjaling Wiersma, Rienk Sijbesma, Jan Hibma en Murk Viersma schoot als een raket uit de startblokken en was na 5 overwinningen los van de concurrentie door zwaarbevochten zeges op o.a. Sneek 1, Sneek 2 en het sterke Zandvoort. Met de haven in zicht was Schaakwoude 1 met 3-1 te sterk en in de slotronde bleef Lasker steken op een gelijkspel tegen Schaakwoude 3. Dit was net genoeg om Sneek 1 en 2 een punt voor te blijven. Schaakwoude 1 werd uiteindelijk nog 4e op 2 punten achterstand. Tjalling speelde wisselvallig aan het zware topbord en scoorde 3,5 punt. Echter zijn overwinningen tegen de Sneekers droegen in belangrijke mate bij aan de titel. Rienk speelde degelijk en sprokkelde op zijn bekende wijze 4,5 punt bijeen. Jan scoorde er aanvanklijk lustig op los en kwam door een nederlaag in de slotronde op 5 punten uit. Murk presteerde naar behoren en zijn 4 punten waren opgebouwd uit 2 overwinningen, 4 remises en een nederlaag. Al met al een puik resultaat waarbij een hecht collectief en een geweldige wedstrijdmentaliteit de basis vormde.

 

Het zal de trouwe lezer niet verbazen, dat het prijzengeld van € 200 als sneeuw voor de zon verdween, waarbij het onbeperkt wokken en drinken een groot deel van het budget opslokte.

 

Door Jan Hibma.

 

Laatst aangepast (woensdag, 30 januari 2013 22:21)