Afgelopen zaterdag werd in Nunspeet voor de 18e keer het Nederlands Kampioenschap in het oplossen van schaakproblemen gehouden. Een van de beoefenaars van deze wat onbekende zijtak van het schaken is de bij schaakclub Emanuel Lasker spelende Dolf Wissmann. Net als bij alle vorige edities van de nationale titelstrijd was hij dit jaar opnieuw een van de deelnemers.

 

 

 

Zoals meestal was ook weer een aantal sterke oplossers uit het buitenland naar Nunspeet afgereisd en uiteindelijk eisten drie daarvan de eerste plaatsen in de wedstrijd voor zich op.

Dolf Wissmann, die in 2004 de eerste en tot nu toe enige Nederlandse grootmeester in deze discipline werd, eindigde niet ver achter het buitenlandse drietal als vierde. Door ook deze keer weer zijn ‘vaste’ concurrenten in Nederland, Peter van den Heuvel uit Enschede (kampioen in 2010) en Hans Uitenbroek uit Vlaardingen (kampioen in 2008), net achter zich te houden, prolongeerde hij de nationale titel. Het betekende de twaalfde keer dat hij de titel in de wacht wist te slepen.

 

Uitslag bovenaan:

  1. Michel Caillaud (FRA) 53,5 punten.
  2. Michael Pfannkuche (DLD) 51.
  3. Eddy van Beers (BEL) 49.
  4. Dolf Wissmann 47,5.
  5. Peter van den Heuvel 46.
  6. Hans Uitenbroek 44.