Komende week wordt door alledrie teams van Lasker de laatste externe competitieronde gespeeld.

Maandag reist het 3e naar Drachten af om te proberen hekkensluiter D.S.C.4 achter zich te houden. Bij winst is ook de 2e plek nog haalbaar.

Koploper Lasker2 kan deze week kampioen worden. Met 2 matchpunten en 2 bordpunten voorsprong op concurrent W.E.S. heeft het aan een 4-4 gelijkspel genoeg. Op dinsdag komt W.E.S. in actie tegen hekkensluiter BOB, zodat Lasker vooraf weet wat het moet doen in haar match tegen DTK2, de nummer 4 op de ranglijst.
In theorie kan dus dinsdag het kampioenschap al behaald worden, maar waarschijnlijker is het dat dit zelf afgedwongen moet worden in de Aardappelbeurs op vrijdag de 16e.

Een dag later, op zaterdagmiddag, speelt Lasker1 in dezelfde Aardappelbeurs tegen de Spassky's. Het zou zomaar kunnen dat het feestje van het 2e daar dan nog aan de gang is, maar dat kunnen zij ook niet helpen. Lasker1 kan in de loop van de middag misschien zelfs wel aanschuiven, want ook zij hebben nog een kans op de titel. Het moet van heel ver komen weliswaar (koploper Sneek moet dik verliezen en Lasker dik winnen), maar het zou zomaar kunnen. Wacht, mijn gevoel zegt dát het gebeurt.

Misschien is onze eigen Dolf dan inmiddels uit Engeland teruggekeerd als Europees Kampioen Oplossen. Dat zou het feest compleet maken.
We houden u op de hoogte.
 
Dienstmededeling: Er is dus geen interne competitie op vrijdag de 16e.

(Net gehoord dat de laatste ronde van van de Landelijke 3e klasse A waarin Lasker1 uitkomt, in zijn geheel in Groningen wordt afgewerkt. Dus niet in de Aardappelbeurs, zoals hierboven gezegd.)

Laatst aangepast (zaterdag, 10 april 2010 23:15)