Afgelopen donderdag togen vier enthousiaste Laskerianen af naar Schaakwoude om daar aan te treden voor de tweede bekerronde. De winter is nog niet ingetreden en dus diende het ‘smuke’ ijsbaangebouw als sfeervolle locatie. De immer sympathieke waldpieken hadden nog een appeltje te schillen met de Bildtkers, het team werd immers twee jaar geleden verrassend aan de kant gezet in de finale. Helaas moesten we opnieuw één van onze sterspelers missen, maar gelukkig werd Hein te elfder ure bereid gevonden om in te vallen. Het werd een gezellige, maar qua schaakprestaties niet zo’n geweldige avond…

*Thys was na een heftige werkdag niet meer in staat om een normale pot neer te zetten. Vanuit de opening ging er van alles mis. Hoewel er op het prima spel van de Skaakwoudenaar niets af viel te dingen, gaf Thys het deze keer simpel weg en liep hij tegen zijn eerste externe seizoensnederlaag aan.

 

*Het werd 2-0 toen ook Mark opgaf. In zijn partij waren er zeker wel kansen, maar Mark koos de verkeerde voortzetting. Dit kostte uiteindelijk een pion en daarmee de partij.

*Lasker had de wedstrijd verloren toen ook Hein er geen heil meer in zag. De Stannebuurster opende tegen de verwachtingen in agressief en zijn ervaren opponent moest even heel goed kijken. Het pakte vervolgens niet goed uit voor Hein en dus werd de tussenstand 3-0.

*Jacob speelde daarna nog voor de eer. Dit ging niet zonder slag of stoot, maar Jacob profiteerde keurig van de tijdnoodproblematiek van zijn tegenstander. Die tijdnood was overigens opvallend, omdat er van een nieuw speeltempo gebruik werd gemaakt, waarbij je na iedere zet weer tijd erbij krijgt. In de eindfase stond onze topscorer duidelijk minder, maar ging de zwartspeler door de vlag. Het punt was binnen en ging in de auto mee naar Amsterdam!

3-1 derhalve en Lasker is uitgebekerd. Er werd nog even gezellig nagekeuveld met onze schaakvrienden (dat is daar altijd erg leuk, het bier is bijna gratis en de catering prima) en om even na twaalven werd de terugreis aanvaard. Het traditionele shoarma-bezoek werd deze keer maar even overgeslagen.

 

Schaakwoude – Lasker (2) 2e ronde FSB beker, d.d. 06-02-2014

 

1. W. de Jong – H. Zondervan                      1-0

 

2. H. Broersma – Th. Tuinstra                       1-0

3. M. Visser – J. Strikwerda                          0-1

4. E. Drijver – M. Kolthof                             1-0

Eindstand 3-1, Lasker had wit aan de oneven borden.

 

 

Groetnis út Bitgum fan T.T.

 

Laatst aangepast (zondag, 09 februari 2014 15:21)