LASKER 1 TEN ONDER TEGEN UNITAS 2

Het is ons in de 7e ronde niet gelukt om dreigende degradatie enigszins af te wenden. Tegen een achttal jonge noordelijke toptalenten, Unitas 2, werd met duidelijke cijfers verloren.

 

Rienk speelde tegen de waarschijnlijk sterkste speler van de tegenstander en die bleek bovendien goed op de hoogte van de finesses van de opening die op het bord kwam. Dat leidde tot materiaalverlies voor onze man en daarna maakte wit het goed af: 0-1.

Ook de tegenstander van Johnny had weinig fouten nodig om de zaken naar zijn hand te zetten en het eindspel was uiteindelijk niet te houden: 0-2.
Sikko had weer goede kansen, kwam echter ook zelf in gevaar en moest deze keer met remise tevreden zijn: 0,5-2,5.

Ikzelf had al snel enige druk wat leidde tot een grote fout van mijn tegenstandster. Daarna kon het voordeel verder worden uitgebouwd en met een aardig slotakkoord worden bekroond. Dat bracht de spanning in de wedstrijd terug: 1,5-2,5.

Murk had na de opening waarschijnlijk goede kansen maar na een onnauwkeurigheid werd duidelijk dat afwikkeling naar een remisestand de verstandigste keus was en hetzelfde kon eigenlijk over de partij van Tjalling worden gezegd. Ook zijn tegenstander, Gert Jan Rauw, wist de problemen op te lossen en de partij naar een remisestand te leiden: 2,5-3,5.

Hierna was het snel duidelijk dat we tegen de zesde nederlaag van het seizoen aan zouden lopen want bij Erik, tegen Amir Nicolai, ging ergens iets mis. Die maakte met het verkregen voordeel geen fouten: 2,5-4,5.

Zoals vaak speelde Jan ook nu weer de langste partij en er gebeurde weer van alles. Gedurende de middag had hij waarschijnlijk de beste kansen maar zijn tegenstander bleek op het eind het scherpst want met een sterke counter incasseerde deze in het zesde speeluur het punt.

Door dit alles blijft Lasker in de stand voorlaatste.

Gedetailleerde uitslagen:

Lasker 1 - Unitas 2

Sikko Ros - David Slagter rem.

Tjalling Wiersma - Gert Jan Rauw rem.

Rienk Sijbesma - Milan Mostertman 0-1

Dolf Wissmann - Evie Warmelink 1-0

Erik Bosma - Amir Nicolai 0-1

Jan Hibma - Maurice Schippers 0-1

Johnny Diekstra - Xander Mostertman 0-1

Murk Viersma - Milan Heller rem.

Einduitslag: 2,5-5,5.

 

Klasse 2A; Ronde: 7; 2012-03-10

Boven IJ Caissa 3 4 4
Emanuel Lasker Unitas 2
MSV HSG 2
VAS Utrecht 2 6 2
T Dr. Max Euwe 2 2034 SSC 1922 2148 4 4

Meer details hier.

 

 

Laatst aangepast (maandag, 12 maart 2012 18:42)